Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Εκφράζω τα συναισθήματά μου...η αρχή !

         Τη φετινή χρονιά οι μαθητές της Α΄ τάξης θα ασχοληθούν με τα συναισθήματα. Θα προσπαθήσουν να αναγνωρίσουν , να κατανοήσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.
 Σκοπός του συγκεκριμένου Προγράμματος Αγωγής Υγείας είναι:
  • Η ικανότητα των μαθητών να αναπτύξουν κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες που θα τα βοηθήσει να αναγνωρίζουν, να κατανοούν τα συναισθήματα  στον εαυτό τους και στους άλλους, να τα εκφράζουν με αποδεκτά κοινωνικό τρόπο και να  τα ρυθμίζουν για να προάγουν τη συναισθηματική και ποιoτική ανάπτυξή τους.
  •  Αναπτύσσοντας την συναισθηματική νοημοσύνη τους θα αποκτήσουν τα εφόδια για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις του μέλλοντος.
                                                           Η αρχή ...
Ξεκινήσαμε με τον αγαπημένο μας κύκλο. Καθίσαμε όλοι αναπαυτικά στα μαξιλαράκια μας και παρουσιάσαμε τον εαυτό μας...



Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε ομάδες παίζοντας ένα παιχνίδι: Η δασκάλα κόλλησε στην πλάτη μας χρωματιστά  χαρτάκια. Όσοι είχαμε τα ίδια χρώματα θα σχηματίζαμε μια ομάδα. Όμως, αφού δεν μπορούσαμε να δούμε τι είχαμε στην πλάτη μας , έπρεπε να εμπιστευτούμε τους άλλους να μας καθοδηγήσουν...Μετά από λίγο , οι ομάδες ήταν έτοιμες! Έμενε ακόμα κάτι...να βρούμε όνομα και σύμβολο...








Απαραίτητη όμως για κάθε συνεργασία είναι μια συμφωνία μεταξύ όλων όσων συμμετέχουν. Έτσι κάθε ομάδα πρότεινε 4 όρους , τους συζητήσαμε και αποφασίσαμε ποιους θα γράψουμε στο "συμβόλαιό μας".


Ένα "συμβόλαιο" για να ισχύει θα πρέπει να έχει τις υπογραφές όλων ... :)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...