Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

12ο Ζωγράφου +1ο Χολαργού – Συνεργασία… 2013-14

(αναδημοσίευση από 12ο Ζωγράφου)
Η αρχή είχε γίνει την προηγούμενη σχολική χρονιά,  με μια πετυχημένη συνεργασία μεταξύ των τμημάτων της Β΄τάξης του σχολείου μας και του 1ου Δ.Σ. Χολαργού. Στο τέλος της συνεργασίας, μαθητές και εκπαιδευτικοί συναντηθήκαμε , γνωριστήκαμε από κοντά και παίξαμε παρέα.
img_0682
Φέτος, σκεφτήκαμε να εργαστούμε ξανά μαζί, αξιοποιώντας την προηγούμενη εμπειρία μας. Υλοποιούμε από κοινού
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, με τίτλο
Πιστεύουμε ότι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές  της Α΄τάξης των δύο σχολείων , μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, να  προσπαθήσουν να:
  • αναγνωρίσουν
  • κατανοήσουν
  • εκφράσουν και να
  • διαχειριστούν τα συναισθήματά τους,
αλλά και μέσα από τη συνεργασία με τους μαθητές του άλλου σχολείου, να διαπιστώσουν ότι τα συναισθήματα που οι ίδιοι νιώθουν είναι κοινά και έχουν κοινό τρόπο έκφρασης, όπου και αν βρίσκονται, όσο διαφορετικοί κι αν νομίζουν ότι είναι. Αποτελεί επίσης,  μια ευκαιρία και για τους εμπλεκόμενους  εκπαιδευτικούς, να ανταλλάξουν ιδέεςπρακτικές και απόψεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος και να παίρνουν τη σχετική ανατροφοδότηση μετά από την εφαρμογή κοινών δραστηριοτήτων.
Για τη διευκόλυνση της συνεργασίας και επικοινωνίας δημιουργήσαμε ένα e-τόπο συνάντησης, επικοινωνίας και ανταλλαγής υλικού . Οι +εργασίες μας θα δημοσιεύονται εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...