Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Παραμύθι μύθι μύθι το κουκί και το ...ποντίκι (τηλεδιάσκεψη )

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να τα e- πούμε με τους φίλους και συνεργάτες μας από το 14ο Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής. Κρατώντας στα χέρια μας τις κάρτες που μας έστειλαν και με τη βοήθεια της τεχνολογίας,  γνωριστήκαμε, μιλήσαμε, παρακολουθήσαμε μέρος από τις πρόβες τους και ανταλλάξαμε ευχές. Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία την οποία υποσχεθήκαμε να επαναλάβουμε.





Οι χριστουγεννιάτικες κάρτες που λάβαμε από την Α΄τάξη του 14ου Ηρακλείου Αττικής.



Οι χριστουγεννιάτικες κάρτες που λάβαμε από την Β΄τάξη του 14ου Ηρακλείου Αττικής.




Στιγμές από την e-συνάντησή μας.

Σχετικό άρθρο:

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και λάβαμε τις κάρτες των φίλων μας από το 14ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής . Φυσικά, είχαμε κάνει και εμείς μια σχετική προετοιμασία και στείλαμε με τη σειρά μας τις δικές μας ευχές!




Σχετικό άρθρο:

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Η κυρα-Καλή, η κυρα-Κακή και οι δώδεκα μήνες.


Διαβάσαμε το λαϊκό παραμύθι "Η κυρα-Καλή και οι δώδεκα μήνες". Σκεφτήκαμε και γράψαμε όλοι μαζί τη συνέχεια και το τέλος του παραμυθιού. Αποφασίσαμε όμως να παρουσιάσουμε το παραμύθι με έναν διαφορετικό τρόπο. Πήραμε χαρτόνια, χρώματα, υφάσματα, νήματα,εικόνες, κόλλες και ψαλίδια. Προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε τις γνώσεις μας για τους δώδεκα μήνες με την εικαστική απόδοση του παραμυθιού.





Όλα ήταν έτοιμα και αρχίσαμε τις φωτογραφικές λήψεις...

                                      

...ηχογραφήσαμε τις φωνές μας και...



Παραμυθοποιήματα

Ολοκληρώσαμε την ενότητα 'Το ταξίδι στη Χωχαρούπα" και θέλαμε να δοκιμάσουμε τις ικανότητές μας ως ποιητές. Φυσικά, δεν ξεχνάνε και το έργο etwinning national που έχουμε αναλάβει. Έτσι, συνδυάζοντάς τα, χωριστήκαμε σε ομάδες και γράψαμε παραμύθια, αλλά σε μορφή ποιήματος αυτή τη φορά. Ασχοληθήκαμε με την εικονογράφηση, αλλά και ηχογραφήσαμε τα παραμυθοποιήματά μας.
Τέλος, τα παρουσιάσαμε ...ψηφιακά!



Για να ακούσετε τα παραμυθοποιήματα κλικ στο ηχείο της παρουσίασης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...